Σεμινάρια

 Σεμινάρια____gruppenraum1_0

Στόχος των σεμιναρίων είναι η αντιμετώπιση του άγχους στην καθημερινότητα και η βελτίωση της επικοινωνίας στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

 

Διαχείριση άγχους-stress

΄Aγχος και stress είνα λέξεις που έχουν εγκατασταθεί στο λεξιλόγιο μας, περιγράφοντας την πίεση που δεχόμαστε από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Δεν εξαιρείται πια σχεδόν καμία ηλικία, αφού ήδη και τα μικρά παιδιά στο σχολείο παραπονιούνται για το ότι έχουν άγχος. Έχουμε συχνά την αίσθηση ότι οι ώρες της ημέρας μοιάζουν να μην είναι αρκετές για να προλάβουμε όλα όσα θα έπρεπε, ενώ δεν είναι λίγη η ώρα που περνάμε με το ν’ανησυχούμε για όσα πρόκειται να συμβούν.

Περίοδοι μεγάλης διάρκειας με έντονο άγχος επιβαρύνουν τόσο τη σωματική μας όσο και την ψυχική μας υγεία. Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, υπέρταση, μυϊκοί πόνοι, αϋπνία, τάση να ξεχνάμε, πόνοι στο στομάχι, νευρικότητα, το αίσθημα ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας.

Πόσο συχνά έχουμε ακούσει τη φράση: «μην αγχώνεσαι, χαλάρωσε»!!

Η ερώτηση είναι όμως ΠΩΣ;

Έμπειροι Ψυχολόγοι στον τομέα της πρόληψης της ψυχικής υγείας, σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης διαχείρισης του καθημερινού άγχους. Σ’ένα ευχάριστο περιβάλλον και σε ομάδες μέχρι και 10 ατόμων, θα έχετε την δυνατότητα να εξασκηθείτε στην εφαρμογή πρακτικών για την καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας σας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των  πηγών του άγχους. Συμπεριλαμβάνεται η εκμάθηση της τεχνικής αυξανόμενης μυϊκής χαλάρωσης κατά Jacobson.

 

Ομάδες γονέων

Οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί ήδη στην παιδική μας ηλικία ότι θα γίνουμε κάποτε γονείς. Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι έχουμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε για το ρόλο αυτό. Είμαστε όμως πραγματικά προετοιμασμένοι για τις καθημερινές προκλήσεις που προσφέρει ένα παιδί στο μεγάλωμα του;

Καμιά φορά η καθημερινότητα μοιάζει με ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί. Αυτά που μας φαίνονται λογικά δεν καταφέρνουμε να τα εφαρμόσουμε στην πράξη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αν εφαρμόσουμε κάποια τακτική διαπαιδαγώγησης, η αντίδραση του παιδιού και του περιβάλλοντος με τα σχόλια του, μας αποσταθεροποιεί.

Έμπειροι Ψυχολόγοι σε θέματα διαπαιδαγώγησης προσφέρουν 3 κύκλους σεμιναρίων που αφορούν

1.Θέματα παιδιών προσχολικής ηλικίας

Ο ύπνος, το φαγητό, ο έλεγχος των σφιγκτήρων, η ντροπαλότητα ή η επιθετικότητα, το έντονο άγχος αποχωρισμού από τους γονείς, η έντονη αντιζηλία ανάμεσα στ’ αδέρφια, η άρνηση υπακοής σε κανόνες.

2.Θέματα παιδιών σχολικής ηλικίας

Η διάσπαση προσοχής, η υπερκινητικότητα, οι μαθησιακές δυσκολίες, η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

3.Θέματα εφήβων

Η διάθεση για υπερβολική αυτονόμηση, η παραμέληση σχολικών καθηκόντων, οι εναλλαγές στη διάθεση, ο τρόπος επικοινωνίας με τον έφηβο, οι πρώτες ερωτικές- σεξουαλικές σχέσεις.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθείτε, να πάρετε συμβουλές και να ανταλλάξετε απόψεις σε θέματα διαπαιδαγώγησης. Επίσης θα αναγνωρίσετε τις ενδεχόμενες μακροπρόθεσμες συνέπειες των τακτικών που ακολουθείτε, για να αποφύγετε την ενίσχυση της αρνητικής συμπεριφοράςτων παιδιών σας. Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων θα μπορέσετε να εφαρμόσετε πρακτικές βελτίωσης της οικογενειακής σας ζωής, με την υποστήριξη των Ψυχολόγων.

 

Επικοινωνία Ζευγαριών

Η εποικοδομητική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι η θεμέλιος λίθος για μια αρμονική κι ευτυχισμένη κοινή ζωή. Δυστυχώς πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συμβίωσης αυτά που στην αρχή ήταν εύκολα, διασκεδαστικά, κι αυτονόητα δεν λειτουργούν πια. Το μεγάλωμα των παιδιών, το κοινό οικονομικό υπόβαθρο, η καλή σεξουαλική ζωή, δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν τη σχέση ώστε να μην αποτύχει.

Τα περισσότερα ζευγάρια που χωρίζουν αναφέρουν ως κύριο λόγο το ότι δεν «καταλαβαίνονται πια». Συνήθως ξεκινά να υποβόσκει η αίσθηση ότι όλο και περισσότερο πρέπει να μαντεύει κανείς τι θέλει ο άλλος κι  ότι ανταλλάσσονται όλο και περισσότερο, μόνο βασικές πληροφορίες. Ένας από τους δυο ή και οι δύο έχουν στραφεί σχεδόν μ’ αποκλειστικότητα στα παιδιά κα τη δουλειά ή ότι έχει εγκατασταθεί η ρουτίνα στην καθημερινότητα.

Αν επιθυμείτε να θεμελιώσετε τη σχέση σας και να βελτιώσετε τη μεταξύ σας επικοινωνία, έμπειροι Ψυχολόγοι έχουν οργανώσει αυτό τον κύκλο σεμιναρίων. Θα μάθετε ν’ αναγνωρίζετε ποιά είναι τα στοιχεία που συνήθως γίνονται εμπόδιο στο να εισακουστούμε και ν‘ακούσουμε με προσοχή το συνομιλητή μας. Θα έχετε τη δυνατότητα ν’ανακαλύψετε εναλλακτικούς τρόπους λεκτικής ή μη επικοινωνίας, ώστε να εισακούγεστε και να ακούτε με προσοχή τον άλλο χωρίς να καταλήγετε σε ανταγωνισμό. Η επικοινωνία είναι μια δεξιότητα που μπορεί να μάθει κανείς, χωρίς να καταλήγει σε αδιέξοδο.

 

Ομάδα εφήβων

Η εφηβεία είναι, βιολογικά και κοινωνικά, ένα μεταβατικό στάδιο προς την ενηλικίωση. Η μετάβαση αυτή συνοδεύεται από πολλές δυσκολίες και ερωτηματικά, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ενήλικη ζωή.

Ψυχολόγοι, εξοικειωμένοι με τους εφηβικούς προβληματισμούς, έχουν οργανώσει αυτό το σεμινάριο με σκοπό οι έφηβοι να αντιμετωπίζουν με επιτυχία το σχολικό άγχος, να διαχειρίζονται συγκρούσεις (στο οικογενειακό, φίλικό και σχολικό περιβάλλον), και ν’ αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, για την  επιτυχή ενηλικίωση τους.

Μέσα σε μικρές ομάδες μέχρι και 10 ατόμων, συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν στην αυτοπεποίθηση, στη συντροφικότητα και στη σεξουαλικότητα.

 
Στα σεμινάρια συμπεριλαμβάνονται έξι 2ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, με κόστος 12 ευρώ τη φορά. Ειδική τιμή για ζευγάρια 20 Ευρώ.

Για πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας.

©2011 psychology-athens.gr