Μαρία Σουρρή  

Tις βασικές σπουδές Ψυχολογίας ολοκλήρωσα το 1997 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην συνέχεια απέκτησα την ιδιότητα μου ως κλινική ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου κι αποφοίτησα το 1999. Εξειδικεύτηκα στην γνωσιακή συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία σε κρατικά αναγνωρισμένα ινστιτούτα στο Τύπιγκεν και στην Κολωνία της Γερμανίας. Από το 2007 είμαι μέλος του γερμανικού Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού Συλλόγου (Westfalen Lippe, αρ. αδ.12195). Από το 2021 άρχισα να ειδικεύομαι στην θεραπεία τραύματος EMDR και είμαι τακτικό μέλος της EMDR HELLAS.

Εργάστηκα ως κλινικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, σε νευρολογικές κλινικές στην Αυστρία και στη Γερμανία. Η εργασία μου αφορούσε τη διάγνωση ψυχιατρικών, γηριατρικών και νευρολογικών ασθενειών, τη συμβουλευτική ασθενών και των συγγενικών τους προσώπων, όπως και τον συντονισμό θεραπευτικών ομάδων. Από το 2005 εργάζομαι αυτόνομα ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και παιδιών με έμφαση στην θεραπεία της κατάθλιψης, των φοβικών και διατροφικών διαταραχών, στην αποθεραπεία τραυματικών εμπειριών, και των εξαρτήσεων, όπως επίσης και τις διαταραχές συμπεριφοράς.

Από το 2008 ζω μαζί με την οικογένεια μου στην Αθήνα όπου εκτός από την ψυχοθεραπευτική μου ιδιότητα, εξασκώ κι αυτή του επιβλέποντα Ψυχολόγου ενώ είμαι επίσημη συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Μιλώ άπταιστα Γερμανικά κι Αγγλικά.